Assortiment en keus

Het maken van een keus
Er is heel wat mogelijk van een smaakvolle aankleding van uw kantoor of woonkamer van een mooie plantenbak naast het bureau, tot een solitaire plantenbak naast een zitje.

Wilt u bijvoorbeeld een wat grotere Ficus op stam of liever de wat subtielere Kentia palm wij kijken samen met u naar de juiste mix.

Plantenbakken zijn er in vele mooie uitvoeringen, zoals aluminium, roestvrij staal, kunststof en aardewerk of hout. En het uitgekiende Hydro-systeem waarborgt een lang en economisch leven.

 

Hydroplanten of aardeplanten
Hydroplanten garanderen een lange levensduur. Bijna nooit meer verpotten, dus geen groeionderbreking van uw planten en gesleep met grotere potten en aarde.

Het water geven wordt gecontroleerd door de watermeter en -afhankelijk van de potmaat hoeft dat maar 1 a 2 keer per maand. Twee keer per jaar voeding (Speciale voeding HD5) geven is voldoende.

Bij hydroplanten is de aarde vervangen door klei korrels. Deze korrels zorgen voor de noodzakelijke stevigheid van de plant en absorberen gedeeltelijk het water, waardoor de plantwortels altijd voldoende water en lucht krijgen. De Hydroplant wordt in een waterdichte (sier)pot gezet en de watermeter bewaakt de optimale waterstand… Gemakkelijker kan het niet!

De praktijk wijst uit dat veel wortel(groei)problemen worden veroorzaakt door het gemis van de controlemogelijkheid bij aardeplanten. ‘Geef ik teveel?…’

Bij Hydroplanten bent u verzekerd van een optimale bewaking van de waterstand in de pot.

Uw watermeter geeft de juiste indicatie. Door de uitgekiende verhouding tussen water, lucht en voeding, blijft uw Hydroplant jarenlang mooi en… ook als u niet echt ‘groene vingers’ heeft.

 

Vakkundig advies
U kunt uiteraard zelf een mooie plant gaan uitzoeken met ons en wij adviseren u graag bij het maken van de juiste en verantwoorde keuze, afhankelijk van uw wensen, eisen en de gebruiksdoeleinden.

Wij maken graag een afspraak met u, voor een advies op maat!

sln1