Gezondheid

Groen op werk & woonplek
De natuur doet de mens goed. Onderzoek toont duidelijk aan dat verblijf in een natuurlijke omgeving stressverlagend werkt, terwijl verblijf in een omgeving zonder natuurlijke elementen juist stress veroorzaakt. Oogcontact met planten op de werk en woonplek zorgt ervoor dat wij ons prettiger voelen, wat leidt tot een aantoonbare afname van ‘sick building’ symptomen zoals hoofdpijn. Groen werkt ook luchtzuiverend. In tal van woon / werkomgevingen komen schadelijke stoffen voor die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Veel planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op en breken deze via de wortels af. Planten verminderen dus de gezondheid en stressklachten in slechte woon & werk omgevingen.

 

De boosdoeners
Metingen hebben uitgewezen dat kopieermachines, muren, wanden, isolatieschuim, vloerbedekking, reinigingsmiddelen, inkt, verfstoffen en vernis zorgen voor schadelijke stoffen die de nodige klachten tot gevolg kunnen hebben

Onderzoek van de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA heeft uitgewezen dat kamerplanten een positieve bijdrage tot verbetering van het klimaat in gebouwen kunnen leveren. Dat komt omdat ze een grote zuiverende werking hebben doordat ze stoffen om kunnen zetten of af kunnen breken. Hoe groter het bladoppervlak, des te groter de omzetting. Als de omzettingen toenemen, neemt de hoeveelheid micro-organismen ook toe. Deze organismen zetten toxische stoffen om in plantenvoedsel met als resultaat: een zuiver klimaat.

Ook heel belangrijk is dat planten aanmerkelijk beter in staat zijn de lucht te bevochtigen dan mechanische en elektrische luchtbevochtigers. Bovendien hebben ze een geluiddempende werking.

Al met al voldoende aanleiding interieurbeplanting te overwegen.

sln1